Thursday, July 12, 2012

#1 First Training

Bismillah..

 Ini adalah entri pertama aku buat setelah hampir setahun aku tinggalkan.Aku fikir life aku tak seronok untuk dikongsi tetapi itu semua alasan ..Padahal karangan selalu tulis dari sekolah rendah hingga matrik.. puyi...puyi..



#1. Perjalanan ke training HERO TO ZERO adalah RELA PAKSA..OK?..sebenarnya dekat matrik lagi dah kenal HERBALIFE ni..tapi itu akan aku kongsikan la titik perkenalan..tapi dah set dalam mind..kalau aku tak pergi,aku tak tau apa-apa..Abah dan mak yang tolong bayar kan..mungkin sebab abah dan mak percaya yang aku ni anak yang hebat..alamak!!touching2..Lagi satu, abah mak tau aku duk rumah selama 4 bulan memang poket kosong la..TERUK BETUL...serious mmg akaun bank rakyat tinggal RM15 je..tunggu duit fasilatator tak dapat lagi..teruk betul.. OH..lupa pulak..perjalanan bermula aku dari Semenyih ke Selancar,Muadzam Shah.memang jauh sungguh nak ke sana..aku dan abg long bertolak pukul 1 hari jumaat tu..nampak pokok kelapa sawit je.tau tak tujuan apa abang aku ke sana? sebab nak "pick up" kak long dan 'abduh..Lepas je ambil mereka terus ke Kuantan ..lepas maghrib la sampai sana..Lama betul journey aku semata-mata untuk training 2 hari di Gambang..
                                                     
                                                                    ***************

 Haish,Sabtu dah muncul, segala macam perasaan ada dalam diri ni..TAKUT..SERAM..tengok muka semua orang excited je.Ada yang bawak bagasi segala.. (naik bas la tu)..tapi muka semua orang semua semangat..Aku memang blur la..dah la first time datang training..SERIOUS..orang HERBALIFE ni semua muka ceria..aku tak tipu..tapi aku je yang rasa shy2 cat..nak letak je muka kat dalam stroller abduh.Dalam masa yang sama aku diperkenal dengan kawan2 abg long..

Aku jumpa sakinah , rasa takut tu dah kurang la bila jumpa kawan sekolah ni..
  aku: skin!(teruja)..bawa sapa je kat sini? 
 sakinah: dayah je..
 aku: ok2..jumpa nanti tau.. 
 sakinah : ok2..(dalam keadaan sibuk)

Aku jumpa juga akak yang pernah pergi matrik dulu..aku pun salam la tanda hormat dan masih lagi ingat akak tu kan..Nanti aku cerita macam mana aku kenal..

Datang kaunter pun aku tak tau aku under sapa..Lama- lama baru tau yang aku bawah En. Ismail..ooooo..
baru tau..TERUK BETUL.


HAH...JENG JENG JENG...

AWESOME SANGAT..Aku jumpa ramai sangat orang dalam Hall tu.. guess what? ada 2200 orang ..FUH..sangat luar biasa...Aku excited SANGAT-SANGAT..How come ramai sangat FAMILY HERBALIFE..dan yang penting RAMAINYA yang dah hidup good lifestyle..

                                            maaf..lens kurang baik..


Rugi sapa yang tak pergi..Mata aku tak terlepas tengok ramai orang tengok perangai orang..baby HERBALIFE, comel-comel.. macam abduh sorang ni..


HEHE..saje selit-selit..

Host dia pun memang luar biasa Rudi Samjis & Mazlina...Lawak sangat dorang tu..

                                 *******************

First speaker President Executive Team...Lee Kim Ooo..kalau nak tau kalau sapa2 yang nak bagi TALK, semua orang akan pergi serbu nak mintak tandatangan...ala-ala artis gitu..Seronok tengok semangat orang2 HERBALIFE ni..SERIOUSLY!!!!....ulang sekali lagi...SERIOUSLY..

bersambung.....(drama bersiri )=D

No comments:

Post a Comment